Taggar
TEXT: |Richard Flinck
FOTO: |Jan Malmström

Berg-och-dalbanehyllor, en karusellsoffa och en färgpalett i gult och pastell. På nyöppnade Åby Hotel har scenografen och inredningsdesignern Lina Östlundh skapat ett hotell som på flera sätt är helt unikt – men också talar till vår längtan efter mer färg och mjukare former.

Vi har talat med hotellets VD, Therese Hammar, för att ta reda på hur det har gått efter öppningen.

– Vi har fått jättefin respons av gästerna. Framförallt för vår inredning och designkoncept – det är färgstarkt och lekfullt med roliga detaljer som flirtar med Tivoli. Och sköna sängar.

Hur kommer det sig att man anlitar en scenograf för att skapa hotellinredningen?

– Ja, HKC Hotels är ju ett familjeföretag och Lina som ansvarar för inredningen är vår syster. Hon är utbildad filmscenograf och jobbade under flera år på olika filmproduktioner. Hon hade jobbat en del med inredningen på våra hotell innan hon påbörjade sin utbildning och efter några år med film kom hon tillbaka på några projekt. Projekten blev fler och fler och till slut var det en heltidstjänst. Så stort är behovet. Som filmscenograf är hon fantastisk på att skapa olika miljöer vilket passar oss väldigt bra då det är just miljöer vi vill erbjuda våra gäster. På Åby Hotel är det Tivolimiljö.

Har ni haft några (hotell-) förebilder då ni har skapat Åby Hotel?

– Inte direkt några hotellförebilder men Lina har varit runt på olika Tivoli för att hämta inspiration. Vi var även på en Tivolimässa i Berlin.

Vilken typ av gäster vänder ni er till, är det affärsresenärer, familjer eller, ja vilka?

– Både och. Måndag till fredag är det framförallt affärsresenärer och konferensgrupper vi vänder oss till men helger och under hela sommarperioden är det fritidssegmentet. Speciellt familjer då vi har otroligt många familjerum där man kan sova upp till fem personer tillsammans.


Taggar:
TEXT: |Richard Flinck
FOTO: |Jan Malmström