Taggar
Text |Folkoperan
Foto |Lars Höglund
Inför premiären av operaproduktionen Salieri vs Mozart den 14 februari passade Folkoperan på att skoja med sig själva och med kulturvärldens omhuldande av kulturgenierna. I filmen ”Stora stjärnor på lilla Folkoperan” spelar Loa Falkman rollen som sig själv, en hovsångare som har stora krav på det lilla operahuset Folkoperan. 
I operauppsättningen Salieri vs Mozart spelar Loa Falkman rollen som den avundsjuke kompositören Salieri som får premiär den 14 februari. En föreställning om förgörande avund, konstnärlig rivalitet men också lekfullhet, kreativitet och skaparglädje.
 
I filmen medverkar också sångarna Hillevi Martinpelto och Jesper Säll, regissören Tobias Theorell, dirigenten Niklas Willén, regiassistent Sanna Collin, kostymchef Cilla Borg och scenmästaren Jon Sundberg. Filmen är producerad av reklambyrån  Ingo i samarbete med produktionsbolaget Film de Liberté och humorgruppen Freudian Slip.
- Det är alltid roligt att jobba med Folkoperan som gör opera med glimten i ögat. Extra roligt när även en stor operasångare som Loa har modet att skoja med sig själv. Med självdistans kan man lyckas nå en bredare publik, säger Josefine Richards, CD på INGO.
 

Taggar:
Text |Folkoperan
Foto |Lars Höglund