Taggar
TEXT |Lotta Gustavsson
FOTO |Airbnb, Louvren

Du har förmodligen aldrig drömt om att sova över på det berömda museet Louvren i Paris. Och har du ändå gjort det så har det varit alldeles förgäves – fram till nu. Nu kan du sätta igång att drömma stort. Genom ett samarbete mellan Airbnb och Louvren har du nu möjlighet att få uppleva Louvren även nattetid. Så dröm stort. Och dröm snabbt. Den speciella natten inträffar nämligen så snart som i slutet av den här månaden, närmare bestämt den 30 april. Airbnb och Louvren kommer genom ett snabbt tävlingsförfarande under april att utse den lyckliga vinnaren. Vem vet, kanske blir det du som får tillbringa natten på Louvren? Närmare bestämt i en av de glaspyramider vid museets ingång som dessutom firar 30 år i år. Och när du väl går och lägger dig så gör du det efter en skräddarsydd guidad tur genom museet ledd av en konsthistoriker. Tidigare har kändisar som Beyoncé, Jay Z och Barack Obama fått liknande visningar.

Venus de Milo

Efter rundturen får vinnarduon skåla med Mona Lisa över en renässansinspirerad aperitif med stämningsfull fransk musik på vinylskiva i bakgrunden. Venus från Milo, den grekiska gudinnan för kärlek och skönhet, kommer sedan att agera värd för en extravagant festmåltid i en tillfälligt upprättad matsal. Sist men inte minst får gästerna uppleva en intim, akustisk konsert inne i Napoleon III:s storslagna kammare. Därefter kan vinnarna dra sig tillbaka till sovrummet under pyramiden för ett mästerverk till nattsömn.
– Paris är en av de mest attraktiva städerna i världen och Louvren en av de mest hyllade institutionerna i Paris. Vi är glada över samarbetet och att kunna erbjuda spännande och unika upplevelser som hyllar vår community, samt att välkomna Parisbor och internationella resenärer till museet för att återupptäcka det på ett nytt och autentiskt sätt, säger Emmanuel Marill, General Manager, Airbnb, Frankrike.

Varför inte vara med och tävla? Men det är mycket bråttom, här ser du vad du behöver gör för att vara med.


Taggar:
TEXT |Lotta Gustavsson
FOTO |Airbnb, Louvren