skip to Main Content
Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Lottas Intensiva Sommar – Från Liseberg Till Pajala

Lottas intensiva sommar – från Liseberg till Pajala

Lotta Engberg sjöng i bakgrundskören på låten Diggi-loo diggi-ley 1983,  deltog i Melodifestivalen för första gången 1984 och vann sedan 1987 med Fyra bygg och en Coca-Cola – sedan dess har hon bara fortsatt. Mångtaliga framträdanden, album och shower inom dansband och schlager började så småningom kompletteras med tv-jobb efter det att Lotta debuterade som programledare för TV4s succéprogram Kär och galen 1993. Därefter har hon varit programledare för flertalet program – bland annat Bingolotto – och är nu alltså inne på trettonde raka året av framgångssagan Lotta på Liseberg, som sommaren 2016 äger rum på måndagar mellan 27 juni och 15 augusti.

Jag ringer Lotta kring lunch; medan vi pratar lagar hon samtidigt mat och passar barnbarnen – men lyckas ändå vara närvarande för att entusiastiskt prata om sina sommarplaner.

Du har en fullspäckad sommar framför dig, eller hur? Vad ser du allra mest fram emot?
– Jag längtar mest efter att få träffa publiken. Jag har förberett både inför Liseberg och turnén med Hasse i flera månader, men det är när publiken är med som det blir på riktigt; publiken är A och O.

Berätta lite om din uppväxt, hur föddes ditt musikintresse?
– När min farfar, som var präst i Kalix, flyttade söderut fick jag hans piano. Då var jag fem år, och sedan dess har musik alltid varit den sysselsättning som gett mig mest glädje.

Jag läste att du inte trivs i rollen som soloartist, stämmer det, och i så fall varför?
– Jo, jag trivs som soloartist om jag har levande musikanter med mig på scen; jag tycker det är roligare att musicera tillsammans med andra. Jag ser mig som musikant snarare än musiker.

“På Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt”

Vad är det bästa med Melodifestivalen? Har du något favoritminne?
– Jag har varit med så många gånger, det var stor skillnad att uppträda 1984 jämfört med nu senast 2012. Det bästa är att det kommer fram bra låtar. 4 bugg och en Coca-Cola är så klart ett fint minne för mig, men den bästa upplevelsen var att få bli mamma.

Hur uppstod Lotta på Liseberg?
– När Liseberg firade 80-årsjubileum 2003 var jag konferencier på scen, och det blev en del allsång. Efteråt sa de från Lisebergs håll att ’klart vi ska göra mer av det här’.

Är det fortfarande lika roligt med sommar på Lisebergs Stora scen?
– Det blir bara roligare och roligare. Man märker att artisterna som kommer nu vet vad det handlar om, och de vet att på Liseberg finns världens bästa publik som är med på allt. Det är skojigt och okomplicerat; det uppstår alltid en skön koppling mellan publik, musik och vi som står på scen.

Vad kan publiken se fram emot och förvänta sig under sommarens Lotta på Liseberg?
– En herrans massa bra artister och massor av allsång. Första kvällen gästar till exempel Carola, The Fooo Conspiracy och Elisa Lindström. Det blir allt från schlager till Taube, massor av musik helt enkelt. Och så lite bus!

Berätta om turnén du ska göra med Hasse Andersson (Kvinnaböske) i sommar?
– Vi börjar i Kosta den 14 juli, åker ända upp till Piteå och sedan hela vägen ner till Hasses hemmaland: Skåneland. Det blir en oerhört folklig show. Jag är folklig, det är sån jag är.

Vad innebär sommar för dig?
– För mig innebär det musik. Men jag vill inte kalla det för jobb, det är en sån ynnest att få ha det här yrket. Sommar innebär förstår också att grilla och leka med barnbarnen

Kommer du hinna ha ledigt också?  Vad gör du för att slappna av?
– Inte i sommar. Men jag har inte så svårt för att slappna av, på hösten gillar jag att plocka svamp. Jag började spela golf för 2 år sedan, det vore kul om jag och Hasse skulle hinna med någon runda medan vi reser runt i Sverige. Men jag älskar musiken, det känns inte som jobb. Det är roligt att leva!

Back To Top