skip to Main Content
Härligt Besök På Arkadmuseum

Härligt besök på arkadmuseum

Gamla arkadspel på konsol är ett utmärkt sätt att uppleva lite nostalgikänsla. ”Namco Museum” är på det sättet en guldgruva, och vilken gruva av guld det anrika spelbolaget har att gräva ur!

Rolling Thunder 2 är ett riktigt snyggt spel man kan spela tillsammans

 

Gamla ”Galaga” och ”Pac-Man” känns genuina och mer utvecklade spel som actionskjutaren ”Rolling Thunder” och skräckspelet ”Slaughterhouse” känns förvånande fräscha. Speciellt kul är det att köra samarbetsspelen som det forna Japanexklusiva ”Tank Force” och ”Rolling Thunder 2”. Eftersom retrovurmen varit så påtaglig de senaste åren är de här äkta gamla spelen på något sätt ännu bättre nu, även om man saknar ljudet av spakarna och knapparna från arkadhallarna. Att du kan välja att hålla plattan vertikalt för att bättre simulera ett gammalt arkadspel är ett enkelt men genialt sätt att höja känslan med spelen.

Pac-Man Vs. är perfekt på Switchen

Och det är väl just känslan som är poängen med de här spelen. Designen är sjukt snygg. Timingen, lättsamheten och den envetna sporren att ta sig en nivå längre eller höja sitt high score bevisar varför de flesta spelen i den här samlingen klassiker blivit just klassiker
Om Jonas Danielsson:
Under några år en av paneldeltagarna i Go´Kväll, SVT om fredagarna och har arbetat i över 20 år med att leverera texter till bland andra Total Film, Moviezine, Folkbladet Västerbotten och Nöjesmagasinet City.Jag skriver i allmänhet om all slags kultur eller nöje och synnerhet om film. Jag är disputerad etnolog och avhandlingen “Skräckskönt” som handlar om skräckfilm och medieanvändning utkom på bokförlaget H:ström Text & Kultur 2006.

Back To Top