Taggar
Text |Vincent Flink
Foto |Jonsereds Sommarteater
Succéparet Claes Malmberg och Jan Malmsjö tillsammans igen i ny sommarmusikal. I sommar går de båda att beskåda på Jonsereds Sommarteater.

Efter framgångarna med Charley’s tant sammanstrålar nu skådespelarparet Jan Malmsjö och Claes Malmberg ännu en gång. Denna gång heter föreställningen The Good Old Days och ges på Jonsereds Sommarteaters stora utomhusscen, ett par kilometer öster om Göteborg. Teatern ligger alldeles invid Jonsereds Herrgård och trädgårdar och andas därför tidlöshet och genuin, gammaldags charm. Ett veritabelt fyrverkeri av oemotståndlig musik, gnistrande komik och allmänt galna upptåg utlovas. Den ystra ensemblen garanterar en sanslös afton fylld av skratt, sång, sanning och dikt – en sannskyldig odyssé av oförblommerad, drypande nostalgi. Detta blir sommarens sceniska höjdpunkt.

Claes Malmberg, berätta lite om föreställningen.

– Föreställningen är en blinkning till ett slags svensk-engelsk musicaltradition, på det sättet som Hasse & Tage brukade göra det, med svenska texter till engelsk music hall. Det har nog alltid funnits många beröringspunkter mellan England och Sverige inom underhållningsvärlden. Det blir ett slags varietéföreställning helt enkelt, väldigt enkel underhållning, med sketcher, monologer, sång- och dansnummer och till och med lite allsång. Målet är att människor ska känna sig glada och underhållna när de kommer och kollar på oss, de stora världsproblemen kan vi lösa en annan gång.

Påminner den något om din och Jan Malmsjös förra succé Charley’s tant?

– Kan man nå de höjderna så får man ju verkligen vara nöjd. Men när Janne är med så kan vi ju egentligen spela vad fan som helst, det blir alltid skitbra oavsett!

Jan Malmsjö, ser du fram emot föreställningen?

– Jag är väldigt glad att jag blev tillfrågad. Claes är en underbar kille att jobba med, det är inte alltid det där klaffar, men med honom är det alltid hundraprocentigt.

Kan vi se fram emot några av dina gamla nummer?

– Det blir blandad kompott med lite av egna och lite av andras låtar, kan man säga. Kanske någon Frank Sinatra. Det blir en riktigt bra blandning i varje fall

Faktaruta

Var?
Från Göteborgs centralstation går pendeltåg till Jonsereds station, tåget tar inte mer än en kvart. Därifrån kan man promenera bort till herrgårdsområdet, där teatern är belägen, på bara några minuter.

När?
The Good Old Days har premiär fredag den 29 juni och spelas till och med söndag den 22 juli. Föreställningen ges fredagar, lördagar och söndagar.

Pris?
Biljettpriset är 495 kronor för vuxna, för barn och ungdomar är priset 225 kronor. för. Biljetter kan köpas hos Ticketmaster eller via ombud.

Telefonnummer Ticketmaster: 0771 – 70 70 70

Mer information om föreställningen finns att läsa online på jonseredsommarteater.se


Taggar:
Text |Vincent Flink
Foto |Jonsereds Sommarteater