Taggar
Text |Adam Flink
Foto |Plug Me Please

Jag har besökt Sveriges första Consignment Store – igen. För snart sex månader sedan öppnades dörrarna till butiken PlugMePlease. Efterlängtad sedan länge av huvudstadens klädfanatiker. Här säljs endast de mest eftertraktade kläderna, skorna och accessoarerna från brands som till exempel Supreme eller Bape.
Mitt första besök på PlugMePlease var roligt, nästan underbart, trots den långa kön. Jag och en kompis hade pratat i flera dagar innan om att åka dit när vi såg att affären skulle öppna. Eftersom vi båda uppskattar den här typen av kläder väldigt mycket så såg vi fram emot besöket väldigt mycket. Vi kom dit runt två på eftermiddagen och då hade kön hunnit bli väldigt lång, men det fanns inte mycket att göra så vi ställde oss längst bak i kön och väntade och väntade. Det blev till slut en dryg timme i köläge. Även själva köandet var en fascinerande del av besöket, inte minst för att det var intressant att se på folks kläder. Virgil Abloh grundaren till det framgångsrika märket Off-White kom dit och snackade med folk i kön och signerade folks kläder och skor. Jag tog några bilder av Virgil och oavsiktligt tog han en bild av mig också. Dagen han var där lade han upp en bild på kön på sin Instagram och där längst bak i kön såg man mig och min kompis!

Supreme Money Gun

Köupplevelsen var dock ingenting mot vad som mötte oss då vi väl kom in. Alla skor jag någonsin fantiserat om på samma vägg, jag fick till och med pröva den ikoniska Supreme Money Gun. Det var en konstig känsla, jag blev nästan starstrucked av såväl kläder som skor. Lokalen kanske är lite liten men inredningen drar nytta av varenda kvadratcentimeter, det var skor ända upp i taket. Den maximala höjdpunkten var dock när jag fick köpa mina absoluta drömskor, Air Jordan 1 Royalty. De här skorna säljs på Flight Club för runt 300 USD men när jag köpte dem på PlugMePlease fick jag dem för det otroliga priset 1000 SEK. Med på köpet fick jag tre coola klistermärken och en fin tygpåse. Vi gick därifrån nöjda och glada – jag kan starkt rekommendera alla ett besök på PlugMePlease. Och jag är ganska säker på att PlugMePlease har framtiden för sig. Streetwearkulturen, för att inte tala om intresset för sneakers, är megastor idag. Det är limiterade upplagor hit och limiterade upplagor dit. När en ny sko släpps sitter förväntansfulla köpare över hela världen beredda att klicka på ”Add to basket”. Den ljusnande tid är vår.

Faktaruta

Adam Flink är mitt uppe i vårterminen på Franska Skolan i Stockholm. Efter avslutat gymnasium funderar han på att läsa vidare till advokat. Men man vet aldrig, det kan bli något annat. Mycket annat. På fritiden blir det mycket gym och häng med likasinnade.


Taggar:
Text |Adam Flink
Foto |Plug Me Please